Taustatietoa taikurista

Risto Leppänen on ollut taika-alan kanssa tekemisissä jo yli 20 vuoden ajan, josta viime vuodet ammatikseen. Taikuuteen hän tutustui neuvolassa, jonka lapset tuntevat paikkana, jossa piikitetään ja tehdään muuta epämukavaa. Kuuden vuoden iässä, viimeisellä käynnillään, Leppäselle jäi sieltä käteen muutakin kuin laastari.

Leppänen näki neuvolassa ensimmäistä kertaa elämässään taikurin, joka sai käsittämättömällä tavalla kyyhkysiä ilmestymään tyhjästä. Esityksen sytyttämä kiinnostus johti pian määrätietoiseen harjoitteluun, jonka tuloksia nuori taikuri esitteli ensimmäistä kertaa esikoulussa.

Risto Leppäsen ohjelmakokonaisuuksissa taikuus ja lennokas tilannekomiikka kohtaavat tavalla, joka ei jätä kylmäksi. Tavoitteena on aina saada katsojat viihtymään ja kokemaan sama lapsenomaisen hämmästyksen tunne, joka aikanaan täytti tulevan taikurin mielen. Varmaa on, että hänen esityksissään yleisö ei näe perinteistä frakkipukuista taikuria koristeellisten laatikoiden ja taikurikliseiden kanssa.

Risto Leppänen on vuosien varrella hämmästyttänyt katsojansa lukuisissa tilaisuuksissa Suomessa ja ulkomailla, pienistä perhejuhlista NHL Stanley Cup -juhlallisuuksiin. Hänen taikuuttaan on nähty mm. yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksissa, televisiossa sekä yksityisten merkkipäivillä ja hääjuhlissa. Leppänen esiintyy kansainväliselle yleisölle sujuvasti englanniksi.

Risto Leppäsen persoonallinen lähestymistapa ja uskallus laittaa itseään likoon ovat tehneet hänestä yhden alansa kysytyimmistä esiintyjistä Suomessa. Esiintymisen lisäksi Leppänen on myös konsultoinut ja käsikirjoittanut materiaalia muille esiintyjille. Hän on menestynyt taikuuden SM-kilpailuissa ravintolataikuudessa (2007), lähitaikuudessa (2009) ja näyttämötaikuudessa (2011).

Taikuuden ammatilliset erikoistumisopinnot suorittanut taikuri toimii suomalaisen viihdemaailman näköalapaikalla Esiintyvät Taiteilijat ry:n, Suomen Taikapiiri ry:n ja Suomen Taikurit ry:n hallitusten jäsenenä. Hän on Suomen suurimman taika-alan internet-foorumin Taikawebin päätoimittaja.

Pyydä tarjous